Technieken

Witec Precision beschikt over een hightech machinepark voor het verspanen van uiteenlopende materialen. Daarnaast hebben wij een Ultra Clean Vacuumlijn (UCV) ingericht, speciaal voor die producten waarbij het essentieel is dat ze extreem schoon worden opgeleverd.

Draaien en frezen

Witec Precision beschikt over meerdere draai-freesmachines met verschillende mogelijkheden. Onze draaimachines zijn uitgevoerd met beladingsmogelijkheden voor het draaien van series tot 10.000 stuks.

Verspanen

Door middel van precisieverspaning is het mogelijk diameters te draaien van 0,2 mm tot en met 320 mm. De hightech materialen die wij kunnen verspanen zijn o.a. staal, nikkellegeringen, hastelloy, inconel, titaan, aluminium, tantaal, wolfraamlegeringen en diverse technische kunststoffen.

Voorraadbeheersing

Onze freesafdeling is ultramodern ingericht met meerdere 3-, 4- en 5-assige verwerkingscentra met producthandlingsystemen. Daardoor is het mogelijk in korte tijd kleine aantallen producten te leveren volgens het principe "high mix, low volume".

Deze opstelling maakt dat u geen voorraad aan hoeft te houden, wat een aanzienlijke kostenbesparing kan opleveren.

Met behulp van de grote gereedschapsmagazijnen worden insteltijden en productietijden aanmerkelijk verkort. Hierdoor is het mogelijk grote aantallen producten in delen af te nemen door middel van een afroeporder. Zo kunt u toch grote orders plaatsen zonder dat u een grote voorraad hoeft aan te houden.

Ultra Clean Vacuum

Speciaal voor producten die niet in aanraking mogen komen met vuil, vet en koper is de Ultra Clean Vacuumlijn (UCV) opgezet.

Koperlijn

Witec heeft op een aparte locatie een productiecel ingericht om koperhoudende legeringen te vervaardigen. Hiermee zijn wij gespecialiseerd in het verwerken van de materialen koper, brons, messing etc., waardoor we extreem marktconform kunnen produceren.

Doordat we een hoog inkoopvolume hebben op de genoemde materialen, zijn de inkoopvoorwaarden voor u zeer interessant.


Naar boven